Saksan Beckhoff Automation on sopeuttanut toimintonsa koronavirustilanteeseen – toiminnalliset rajoitukset pieniä
Saksan Beckhoff Automation on sopeuttanut toimintonsa koronavirustilanteeseen – toiminnalliset rajoitukset pieniä

Toimitukset kaikille asiakkaille on varmistettu sopeuttamalla kaikki toimialat vallitsevaan tilanteeseen ja laatimalla tulevaisuuteen suunnattu varastointistrategia

Maailmanlaajuisesti toimivalla Beckhoffilla on toimipisteitä 39 maassa, joten koronaviruspandemian vaikutukset tulivat esiin jo varhaisessa vaiheessa. Erityisesti Kiinan tytäryhtiö pystyi keräämään kokemuksia, kuinka koronaviruspandemian aikana voidaan varmistaa työntekijöiden turvallisuus ja pitää yritys toiminnassa.

Maailmanlaajuisesti noin 2 000 henkilöä etätöihin

Kiinan kokemuksiin pohjautuen Saksassa ryhdyttiin ensimmäisiin toimenpiteisiin helmikuun lopussa. Lähes kaksi viikkoa sitten kaikki soveltuvat työt siirrettiin etätöiksi. Näistä toimenpiteistä huolimatta asiakkaamme tavoittavat kaikki työntekijämme edelleen tutuista sähköpostiosoitteista ja puhelinnumeroista. Lisäksi kaikilla työntekijöillä on käytössään tehokas sisäinen ja ulkoinen viestintä- ja tiimityöskentelyalusta Microsoft Teams, jonka avulla he pystyvät tekemään yhteistyötä asiakkaiden kanssa tehokkaasti.

Tuotannon uudelleenorganisointi parantaa tartuntasuojaa

Viikko sitten tuotannossa siirryttiin ajallisesti erotettuun kaksi- ja kolmivuorotyöhön. Kaikki tuotannon työntekijät jaettiin työsuojeluryhmiin (= mahdollisiin tartuntaryhmiin), jotka pystyvät työskentelemään toisistaan riippumatta ja turvaetäisyydet säilyttäen. Työntekijöitä neuvottiin ottamaan kiireellisesti käyttöön suojeluryhmien periaatteet myös kotiolosuhteissa, jotta voidaan minimoida heidän itsensä ja heidän perheidensä tartuntariskit. Tällöin tartunnan ilmetessä vain rajallinen määrä kollegoita ja perheenjäseniä jouduttaisiin asettamaan karanteeniin.

Tähän mennessä ei sisäisiä tartuntoja

Kaikkien näiden toimenpiteiden ansiosta yrityksen sisällä ei ole tullut tietoon yhtään tartuntaa. Tiedossa on neljä ulkopuolista tartuntaa, jotka on kuitenkin pystytty eristämään täysin kaikista yrityskontakteista. Lisäksi Beckhoff on määrännyt varotoimena noin 60 eri osastojen työntekijää karanteenia vastaaviin olosuhteisiin. Tähän mennessä lisätartuntoja ei ole ilmaantunut joten tämän vuoksi ensimmäiset työntekijät ovat palaamassa työpaikoilleen.

Toimitusvarmuus asiakkaille

Jotta Beckhoff pystyy varmistamaan toimitukset asiakkailleen, se on vuonna 2011 tapahtuneen Japanin maanjäristyksen jälkeen nostanut raaka-ainevarastonsa vähimmäissaldoa merkittävästi. Tällä hetkellä sen raaka-ainevaraston vähimmäissaldo vastaa neljän keskimääräisen kuukauden tarvetta, ja lisäksi tavoitteena on valmiiden tuotteiden varaston riittävyys kuudeksi viikoksi. Yhdessä nämä muodostavat lähes kuuden kuukauden puskurin. Näin voidaan helposti ja turvallisesti lieventää suurempia vaihteluita ja ongelmia toimitusketjussa.
Tällä hetkellä Beckhoffin tuotantokapasiteettia ei ole rajoitettu, vaan se on tavanomaisella tasolla. Koska tilauskanta on edelleen hyvä, näköpiirissä ei ole työajan lyhennyksiä.

Logistiikka

Logistiikka ympäri maailmaa on parhaillaan kovan paineen alla. Beckhoff edelleen toimittaa tuotteita kaikkiin maailman maihin, mutta kuljetusajat saattavat pitkittyä.

Taloustilanne

Beckhoff Automation on omistajavetoinen, keskikokoinen perheyritys. 40-vuotisen historiansa aikana yritys on muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta lähes joka vuosi kirjannut kaksinumeroisia kasvulukuja. Kasvun rinnalla on rakennettu talousreserviä, jonka avulla voidaan selviytyä vaikeimmistakin kriiseistä. Siksi Beckhoff on asiakkailleen myös taloudellisesti järkevä ja luotettava kumppani.

Tutkimus ja kehitys

Kaikki Beckhoffin tutkimus- ja kehitysosastot toimivat täydellä teholla, ja pyrkivät siten täydentämään ja parantamaan olemassa olevia tuotantolinjoja sekä tietenkin luomaan uusia uraauurtavia ja mielenkiintoisia automaatiotuotteita.

Näkymät

Toivomme ja oletamme, että useiden maiden käyttöönottamat toimenpiteet välttää sosiaalista kanssakäymistä rajoittavat koronaviruksen leviämistä ja pysäyttävät sen. Lisäksi uskomme, että nykyaikainen biotekniikka auttaa meitä löytämään aiempaa nopeammin tehoaineen tai rokotteen, jonka avulla voimme palata normaaliin vapaaseen elämään.
Tällä hetkellä yritys on varautunut koronavirustilanteeseen hyvin, pystyy palvelemaan asiakkaitaan lähes normaalisti ja on valmis ottamaan vastaan uusia toimeksiantoja.