Ensimmäiset koronaviruksen aiheuttamat karanteenit Beckhoffilla
Ensimmäiset koronaviruksen aiheuttamat karanteenit Beckhoffilla

Turvallisuus ja toiminta eivät ole vaarantuneet

Beckhoff on maailmanlaajuinen yritys, jolla on toimintaa, tytäryhtiöitä ja työntekijöitä kaikilla mantereilla. Koronavirus on vähitellen levinnyt ympäri maailmaa. Aasiassa on havaittavissa tartuntojen määrän vakiintumista. Euroopassa kasvu on ollut eksponentiaalista, eikä sitä ole pystytty toistaiseksi hillitsemään. Pohjois-Amerikassa kehitys on samansuuntainen, mutta se näyttäisi tulevan ajallisesti noin kaksi viikkoa Euroopan jäljessä. Maailman muilla alueilla kehitys vaikuttaisi seuraavan Eurooppaa.

Kahdella Beckhoffin työntekijällä on todettu koronavirustartunta

Tähän mennessä Beckhoffin työntekijöiden keskuudessa on ilmoitettu kaksi koronavirustartuntaa – toinen Israelissa ja toinen Saksan Verlissä. Kummassakin tapauksessa viranomaiset ovat määränneet kyseiset henkilöt karanteenin. Israelissa karanteenissa on lisäksi kaksi muuta Beckhoffin työntekijää. Verlissä tartunnan saanut henkilö ei ollut tartunnan jälkeen yhteydessä Beckhoffin muihin työntekijöihin, joten viranomaiset eivät määränneet muita toimenpiteitä.

Itävallassa viranomaiset ovat määränneet yhden työntekijämme karanteeniin, koska hänen epäillään altistuneen käydessään lääkärin vastaanotolla. Israelilaisella ja itävaltalaisella työntekijällämme ei kummallakaan ole tällä hetkellä sairauden oireita. Saksalaisella työntekijällä ilmeni flunssaoireita viisi päivää oletetun tartunnan jälkeen, mutta hänellä ei tällä hetkellä enää ole kuumetta ja hän on paranemaan päin.

Lisää varotoimia

Ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä Saksan Beckhoff on määrännyt lisäksi 20 muuta työntekijää kotikaranteeniin. Viranomaiset eivät pidä näiden työntekijöiden tapauksia kriittisinä. He ovat hyvin pienellä todennäköisyydellä voineet joutua tekemisiin viruksen kantajien kanssa, koska ovat esim. äskettäin lomailleet alueella, joka on nyt julistettu kriisialueeksi. Yrityksen määräämä karanteeni kieltää työskentelyn työpaikalla ja suosittelee vahvasti järjestämään elämän kotona karanteeniehtojen mukaiseksi.

Karanteenitoimenpiteet eivät tällä hetkellä koske kaikkia Beckhoffin toimipaikkoja Saksassa. Kaikki Beckhoffin yritykset ympäri maailmaa toimivat yksittäisissä maissa paikallisten lakien määräämien edellytysten tai suositusten mukaisesti.
Beckhoffin kansainvälisten työntekijöiden parissa ei ole mainittujen tartuntatapausten lisäksi ilmennyt muita tapauksia – ei myöskään Italiassa tai Kiinassa eikä toimistossamme Wuhanissa, Hubein maakunnassa Kiinassa.

Ei edelleenkään vaikutuksia Beckhoffin toimintaan

Työntekijöidemme, heidän perheidensä ja yhteisöjensä hyvinvointi on Beckhoffille ensisijaisen tärkeää. Beckhoffin liiketoiminta kaikissa maissa sujuu edelleen hyvin ja lähes ilman vaikutuksia.

Beckhoff on sopeuttanut toimintoja ja prosesseja muuttuneiden vaatimusten mukaisesti. Siksi mahdollisimman monta työntekijää siirretään kotiin etätöihin (Saksassa 800 työntekijää 1 000:sta). Kaikki tuotanto-, varastointi- ja kuljetustoiminnot varmistetaan useilla hygieniatoimenpiteillä sekä erottamalla ne ajan ja paikan perusteella.

Beckhoff kiittää kaikkia työntekijöitään, jotka ovat esimerkillisesti ja kyseenalaistamatta tukeneet näitä muutoksia ja rajoituksia.